Begonia Waterfall, bedelft je met bloemen!

Begonia Waterfall, bedelft je met bloemen!

De Nederlandse naam voor Begonia is Scheefblad. De blaadjes zitten namelijk niet recht op de stengel. Juist leuk toch zo’n dwarse dame? Bij Begonia Waterfall wijzen de puntige blaadjes naar beneden en de felgekleurde bloemen lijken daar haast als wildwaterkano’s af te roetsjen. Heb je zo’n mooie Begonia al in huis? Of tuin?

Begonia Waterfall, binnen- én buitenplant

Als kamerplant ken je de Begonia vast wel. Helemaal hip zijn bijvoorbeeld Begonia Maculata’s, met hun polkadots op het blad. Minder bekend is dat de meeste Begonia’s prima floreren in je tuin of op je balkon. Ga je voor een bloemenzee dan is Begonia Waterfall de beste keuze. Bij deze Begonia kan je rekenen op een permanente stroom schitterende klokvormige bloemen. Ze zijn er in wit, oranje, rood of schakeringen daarvan, met het kenmerkende gele hart van de traditionele Begonia.

Tropische roots, dus veel licht

De Begonia (familienaam Begoniaceae) is genoemd naar Michel Bégon, een Franse kruidkundige. Hij was gouverneur van St. Domingo (Haïti). Dit is een van de streken waar Begonia’s oorspronkelijk vandaan komen. Wereldwijd zijn er in de (sub)tropische delen van Amerika, Afrika en Azië meer dan 1000 Begonia-soorten bekend. Daar groeien ze onder woudreuzen die voor schaduw en beschutting zorgen. Een plekje met wat zon is dus fijn, maar niet absoluut noodzakelijk. Wel komt licht een extra uitbundige groei ten goede.

Waterfall en watergift

De naam Waterfall slaat niet op de hoeveelheid water die je moet geven. De glanzende, ietwat vettige blaadjes kunnen veel water opslaan (dat hebben ze in de tropen geleerd). Tijdelijke droogte is dus geen probleem. Natuurlijk hóéf je ze niet spartaans groot te brengen. Giet regelmatig en zorg dat overtollig water kan weglopen. Begonia’s zijn dol op voedzame (pot)grond. Geregeld voeding toevoegen aan het gietwater geeft gegarandeerd meer bloemen. Staan ze buiten? Dan kan je ook kiezen voor mestkorrels. Een zomers regenbuitje zorgt dat deze geleidelijk voeding afgeven.

Waterfall weetjes:

  • Deze Begonia’s zijn zelfschonend. Je hoeft uitgebloeide bloemen dus niet te verwijderen.
  • Begonia Waterfall kan binnen én buiten.
  • Zoek je een plant die lang bloeit? Kies voor een Begonia Waterfall!
  • Wil je meer bloem dan blad? Bemest je Begonia elke 2 à 3 weken.

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

Sundaville, de zomer in bloemvorm!

Warmte kust een Sundaville pas echt wakker. Niet voor niets zie je deze plant vanaf april voor het eerst in je tuincentrum. Zodra de buitentemperatuur boven de 12 graden komt, begint de Sundaville uit de maagdenpalmfamilie aan het nieuwe seizoen. Heb jij een mooie plek voor deze tropische verrassing?

 

Sundaville is niet haar enige naam…

Ging er bij Sundaville niet meteen een lichtje branden? Misschien ken je haar als Man...

Lees meer...
Gewone verzorging, buitengewone beloning!

Struikmargriet klinkt Nederlands, maar de herkomst van deze plant ligt in het zonnige zuiden. De Argyranthemum frutescens, ofwel Struikmargriet, komt van de Canarische Eilanden. Met name in Tenerife, Fuerteventura en Gran Canaria ligt haar geboortegrond. Misschien brengt deze fleurige bloeier iedereen daarom al bij de eerste blik in een zomerse stemming!


Struikmargriet: explosie van schoonheid

De struikmargriet mag dan een een...

Lees meer...
De flowerpower van hoornviooltjes

Aan het kleurrijke hoornviooltje (Viola cornuta) kun je gewoon geen hekel hebben. De bloemen fleuren makkelijk een leeg plekje of hoekje op, bloeien lang door en de groene bladeren houden stand tijdens de winter. GroenRijk heeft voor jou alvast hoornviooltjes in een wandhanger geplant zodat je er thuis gelijk van kunt genieten. 


Vrolijk viooltje 

Het hoornviooltje (Viola cornuta) is in het wild te vinden in de Pyreneeën, Alpen...

Lees meer...