Haal inspiratie uit de Floriade

Haal inspiratie uit de Floriade

Haal het groen naar u toe of zoek het op. Ga bijvoorbeeld naar de Floriade bij Venlo. Deze grootste tuinbouwexpo ter wereld die eens in de tien jaar in Nederland wordt georganiseerd, is een fantastisch evenement waar de wereldtop op tuin- en tuinbouwgebied zich met al zijn schoonheid toont. Groen, uniek en duurzaam. Dat wilt u niet missen. U komt er ogen te kort en gaat aan het eind van een lange dag weer vol nieuwe ideeën naar huis. U zult er uw tuin met andere ogen gaan bekijken en mogelijkheden zien waar u niet eerder aan hebt gedacht.

‘Be part of the theatre in nature, get closer to the quality of life.’
Tot en met 7 oktober is de Floriade bij Venlo alle dagen geopend (zie www.floriade.nl). Dit internationale, groene evenementenpark is vol van de wereld van tuinen, bloemen en planten. Er zijn vijf themawerelden:

  1. Relax & Heal gaat over weldadige natuur en gezondheid, gevoel en prikkeling van zintuigen: van blotevoetenpad tot Aziatische theerituelen en veel, veel meer;
  2. Green Engine is het parkdeel over tuinbouw en groene industrie – verbazingwekkend interessant met o.a. de glazen Villa Flora en een ‘snoepboom’ voor kinderen;
  3. Education & Innovation – een verrassend gevarieerde blik op en in de toekomst;
  4. Environment gaat over de kwaliteit van onze directe leefomgeving, groen in huis, tuin en stad.
  5. World Show Stage – andere culturen, kunst en entertainment. Een internationale smeltkroes in het groen.

Wat u zeker niet mag missen zijn de uiterst inspirerende thematuinen, met name twee tuinen van de Stichting Tuinpromotie Nederland met de thema’s ‘Be Happy’ en ‘ Let me Glow’ die een verrassende visie op de verwachte trends voor 2013 tonen. De eerste tuin is gericht op mensen die graag lekker en leuk in hun tuin willen leven, in de ‘Let me glow’-tuin ligt de nadruk op design, uniekheid en een bijzondere beplanting.
De Floriade, een echte aanrader!

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

Verse overvloed met de Italiaanse kruiden

Met verse kruiden wordt je keukenkunst gegarandeerd verfijnder. GroenRijk verkoopt een Italiaanse mix van rozemarijn, salie, tijm en lavendel die een geraffineerde smaak geven aan gerechten. Bovendien staan de plantjes mooi in potten in de keuken of op een eigen plek in de tuin.

 

Mediterrane smaakmakers

Met wat verse rozemarijn, tijm, salie en lavendel in je gerechten wordt je in een handomdraai een keukenmaestro. Deze k...

Lees meer...
Vroeg voorjaar met narcissen

Aan het einde van de winter haal je met de gele trompetjes van de Narcissus 'Tête-à-tête' het voorjaar alvast in huis. Zo hoef je niet lang te wachten om mooie, bloeiende narcissen te zien. GroenRijk verkoopt deze Narcissus 'Tête-à-tête' al in pot.

 

Hoofd in de wolken

De 'Tête-à-tête' is een narcis van ongeveer 15 tot 20 cm hoog met aan iedere stengel twee tot drie trompetjes. Je kunt wekenlang van dit zonnetje in huis g...

Lees meer...
Wat maakt mij éxtra mooi?

Medinilla’s, ofwel trosboemen zijn volgens ons al op zijn mooist. Maar een lichte douche geeft haar wel extra energie. Geregeld lichte nevel verlengt de bloei-periode, die toch al bijzonder lang is. Twee maanden lukt bij iedereen wel en zelfs vijf maanden is geen uitzondering. Die bloeitijd – november tot februari – is echt een sensatie. Per stengel piepen er wel honderden knalroze bloemetjes onder de schutbladen vandaan.

 

Medin...

Lees meer...