Haal inspiratie uit de Floriade

Haal inspiratie uit de Floriade

Haal het groen naar u toe of zoek het op. Ga bijvoorbeeld naar de Floriade bij Venlo. Deze grootste tuinbouwexpo ter wereld die eens in de tien jaar in Nederland wordt georganiseerd, is een fantastisch evenement waar de wereldtop op tuin- en tuinbouwgebied zich met al zijn schoonheid toont. Groen, uniek en duurzaam. Dat wilt u niet missen. U komt er ogen te kort en gaat aan het eind van een lange dag weer vol nieuwe ideeën naar huis. U zult er uw tuin met andere ogen gaan bekijken en mogelijkheden zien waar u niet eerder aan hebt gedacht.

‘Be part of the theatre in nature, get closer to the quality of life.’
Tot en met 7 oktober is de Floriade bij Venlo alle dagen geopend (zie www.floriade.nl). Dit internationale, groene evenementenpark is vol van de wereld van tuinen, bloemen en planten. Er zijn vijf themawerelden:

  1. Relax & Heal gaat over weldadige natuur en gezondheid, gevoel en prikkeling van zintuigen: van blotevoetenpad tot Aziatische theerituelen en veel, veel meer;
  2. Green Engine is het parkdeel over tuinbouw en groene industrie – verbazingwekkend interessant met o.a. de glazen Villa Flora en een ‘snoepboom’ voor kinderen;
  3. Education & Innovation – een verrassend gevarieerde blik op en in de toekomst;
  4. Environment gaat over de kwaliteit van onze directe leefomgeving, groen in huis, tuin en stad.
  5. World Show Stage – andere culturen, kunst en entertainment. Een internationale smeltkroes in het groen.

Wat u zeker niet mag missen zijn de uiterst inspirerende thematuinen, met name twee tuinen van de Stichting Tuinpromotie Nederland met de thema’s ‘Be Happy’ en ‘ Let me Glow’ die een verrassende visie op de verwachte trends voor 2013 tonen. De eerste tuin is gericht op mensen die graag lekker en leuk in hun tuin willen leven, in de ‘Let me glow’-tuin ligt de nadruk op design, uniekheid en een bijzondere beplanting.
De Floriade, een echte aanrader!

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

Gewone verzorging, buitengewone beloning!

Struikmargriet klinkt Nederlands, maar de herkomst van deze plant ligt in het zonnige zuiden. De Argyranthemum frutescens, ofwel Struikmargriet, komt van de Canarische Eilanden. Met name in Tenerife, Fuerteventura en Gran Canaria ligt haar geboortegrond. Misschien brengt deze fleurige bloeier iedereen daarom al bij de eerste blik in een zomerse stemming!

 

Struikmargriet: explosie van schoonheid

De struikmargriet mag dan een eenjarige plant zijn, ze bloeit...

Lees meer...
Vrolijke violen

Hoe kun je de lente beter aftrappen dan met een bakje violen? Ze zijn kleurig en bloeien uitbundig. Viooltjes zier er fragiel uit, maar ze kunnen juist veel hebben. Bij GroenRijk vind je de grootbloemige F1 violen én de schattige Viola cornuta in allerlei kleuren en kleurcombinaties. Volop keus dus! 

 

Veel soorten

Er bestaan ruim 400 verschillende soorten violen in allerlei kleurschakeringen. De grootbloemige F1-Hybriden (Viola F1) zijn door de manie...

Lees meer...
3 redenen om dit jaar een moestuin te beginnen
In dit blogartikel zetten we 3 van de voordelen van moestuinieren op een rijLees meer...