Violen geven de nazomer een oppepper

Violen geven de nazomer een oppepper

Het balkon of terras kan in september wel een oppepper gebruiken. Vul daarom eens wat potten met sterke violen. Het zijn ideale planten die onvermoeibaar doorbloeien en ook in de wintermaanden, ondanks weer of wind, hun mannetje staan. Ze geven daarmee uw buitenkamer (en uzelf) een langdurige portie energie!

Elke stijl
Het fijne van violen is dat ze enorm veelzijdig zijn. Minimalistisch, brocante, creatief of modern… wat uw stijl ook is, violen brengen uw balkon of (dak)terras tot leven. Door te kiezen voor knallende kleuren krijgt de buitenkamer (en uzelf) positieve energie. Ton-sur-ton zorgt voor een rustige en kalmerende uitstraling. Bent u op zoek naar een stoere look? Kies dan voor robuuste bakken van bijvoorbeeld verweerd terracotta en vul ze met donkerblauwe violen.

Plan van aanpak
In een paar uurtjes werk geeft u de buitenkamer een eenvoudige make-over. Voordat u (met boodschappenlijstje) naar het tuincentrum of bloemist gaat, doet u er slim aan om eerst te kijken wat u al in huis heeft. Verzamel de potten die u wilt gaan vullen en check of u genoeg potgrond en hydrokorrels hebt. De hydrokorrels zijn belangrijk om de potten een goede afwatering te geven. Heeft u alles geshopt? Dan kunt u direct aan de slag. Vul potten eerst met een laag hydrokorrels en stort daarboven de potgrond. Plant vervolgens de violen lekker dicht tegen elkaar zodat u een overtuigend kleur-effect krijgt. Geef de violen gelijk water en… schenk voor u zelf ook wat in!

Makkelijk
Violen kunnen prima tegen vrieskou. Ze gaan misschien wat slap hangen, maar zodra de temperatuur boven het vriespunt is, bloeien ze gewoon verder. Een extra lange bloei krijgt u door regelmatig de uitgebloeide bloemetjes te verwijderen.

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

duurzaam tuinieren
Het belang van biodiversiteit in je natuurlijke tuin

Natuurlijke tuinen zijn niet alleen mooi (en mega interessant) om naar te kijken, maar zijn ook een heel belangrijk onderdeel voor het behoud van biodiversiteit. In deze blog duiken we dieper in op het belang van biodiversiteit in je natuurlijke tuin en ontdekken we hoe jouw eigen groene oase kan bijdragen aan een gezonder ecosysteem.

Lees meer...
Chic of gezellig? De Franse geranium is het allebei!

De charmante Pelargonium grandiflorum of Franse Geranium heeft grote, groene, geurige bladeren en sierlijke, trompetvormige bloemen in stijlvolle kleuren. Zet haar binnen, of vorstvrij buiten en de Franse Geranium geeft de hele zomer kleur en een gezellige sfeer aan je huiskamer, terras of balkon. Onweerstaanbaar!

 

Kleur én geur

De Franse Geranium kleurt én geurt je tegemoet. De verschillende soorten hebben bloemen die u...

Lees meer...
Gazania Splendens Jupiter: gouden middagzonnetje

De Gazania Splendens Jupiter verrast je keer op keer met haar stralende bloemen in oranje tinten. Ze is ijzersterk, bloeit maandenlang, kan goed tegen droogte en is daardoor een ideale perkplant voor in potten, bakken of de volle grond. Je zult er maanden plezier aan beleven!

 

Perkplant om mee te pronken

De Gaziana Splendens Jupiter heeft iets weg van een margriet maar dan laagblijvend, kleurig en met bijzondere tekening...

Lees meer...