Vogels voeren is vogels helpen.

Vogels voeren is vogels helpen.

Ja, met deze hangers van vogelvoer brengen de vogels in de winterperiode zeker een bezoek aan je balkon of tuin. Er zijn allerlei soorten vogelvoer, van kleine zaden tot zonnebloempitten en (ongebrande) pinda’s (in de dop, gepeld of als pindacake in vet). Ook gevriesdroogde wormen, maden (voor de echte insecteneters) en vetbollen (vinden de meeste vogels lekker). GroenRijk heeft het allemaal voor je, in alle soorten en maten. Zeker vanaf november doe je heel veel tuinvogels een groot plezier als je ze bijvoert. Dat kan op een voertafel, in een vogelhuisje, met zaadsilo’s, pindaslingers of op andere manieren. Het meeste plezier zul je beleven aan voer dat je ophangt en waar allerlei meesachtige zangvogeltjes vrolijk overheen klauteren en de meest vreemde capriolen uithalen om het voer dat je ze zo geeft, te bemachtigen. Met de leuke pikklare voerhangers die GroenRijk nu voor je in de aanbieding heeft, zul je het zelf zien.

Leuk en nog decoratief ook
De hangers van vogelvoer waar het hier om gaat, hebben de vorm van een huisje, een krans of een hart. Aan jou de keuze, of neem ze allemaal. Je kunt ze overal ophangen, in je tuin, op je balkon, aan een draad, aan de vogelvoertafel of je vogelhuisje, aan een boomtak, de pergola of waaraan ook. Doe dat wel zo dat de vogels zich veilig voelen. Ze moeten gevaar (een kat, een mens, een roofvogel) tijdig kunnen zien aankomen.  Zorg daarom dat er om het voer heen voldoende zichtruimte voor de vogels is. Ze vinden het ook erg prettig als er op niet te grote afstand een schuilplaats is, bijv. een flinke struik om bij gevaar in weg te duiken. Je kunt de vogelvoerhangers gewoon aan draad of weerbestendig lint ophangen. Dat ze een beetje in de wind draaien, vinden veel vogels niet erg.

Welke vogels op hangend voer afkomen
Dat zijn er veel meer dan je volgens de boekjes zou verwachten. Want voer is tenslotte voer en als je daar op welke manier ook aan kunt komen, laat je zo’n kans als vogel niet voorbijgaan. Maar de vogels die er het makkelijkst aan ‘geraken (zoals de Vlamingen zeggen)’ zijn de mezen: koolmezen, staartmezen, pimpelmezen enz. Die zijn gewend om overal op en tegenaan te klauteren. En het zijn allemaal vogels die ’s winters hier blijven.

In kort bestek
Vogels voeren is vogels helpen. GroenRijk heeft deze week opvallende, decoratieve vogelvoer-ornamenten in de aanbieding. In de vorm van een hart, huis of krans. Leuk om niet te ver van het raam op te hangen in je tuin of op je balkon. Vrolijk vogelbezoek verzekerd!

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

Sundaville, de zomer in bloemvorm!

Warmte kust een Sundaville pas echt wakker. Niet voor niets zie je deze plant vanaf april voor het eerst in je tuincentrum. Zodra de buitentemperatuur boven de 12 graden komt, begint de Sundaville uit de maagdenpalmfamilie aan het nieuwe seizoen. Heb jij een mooie plek voor deze tropische verrassing?

 

Sundaville is niet haar enige naam…

Ging er bij Sundaville niet meteen een lichtje branden? Misschien ken je haar als Man...

Lees meer...
Gewone verzorging, buitengewone beloning!

Struikmargriet klinkt Nederlands, maar de herkomst van deze plant ligt in het zonnige zuiden. De Argyranthemum frutescens, ofwel Struikmargriet, komt van de Canarische Eilanden. Met name in Tenerife, Fuerteventura en Gran Canaria ligt haar geboortegrond. Misschien brengt deze fleurige bloeier iedereen daarom al bij de eerste blik in een zomerse stemming!


Struikmargriet: explosie van schoonheid

De struikmargriet mag dan een een...

Lees meer...
De flowerpower van hoornviooltjes

Aan het kleurrijke hoornviooltje (Viola cornuta) kun je gewoon geen hekel hebben. De bloemen fleuren makkelijk een leeg plekje of hoekje op, bloeien lang door en de groene bladeren houden stand tijdens de winter. GroenRijk heeft voor jou alvast hoornviooltjes in een wandhanger geplant zodat je er thuis gelijk van kunt genieten. 


Vrolijk viooltje 

Het hoornviooltje (Viola cornuta) is in het wild te vinden in de Pyreneeën, Alpen...

Lees meer...