GroenRijk ondersteunt de MiniMoestuin van Moesie de MoestuinCoach

GroenRijk ondersteunt de MiniMoestuin van Moesie de MoestuinCoach

De MiniMoestuin is een project zonder winstoogmerk van kenniscentrum De Cruydthof, omdat zij het belangrijk vinden dat een moestuin voor iedereen mogelijk is. Zo kan iedereen ervaren dat moestuinieren leuk, lekker en makkelijk is. Samen zorgen zij er dan voor dat we minder voedselkilometers maken, minder eten weggooien en gezonder eten.

"Een heel mooi initiatief, wat perfect aansluit bij een belangrijke merkwaarden van GroenRijk 'Bewust'. Wij denken als GroenRijk na bij wat we doen en hoe we het doen. Met respect voor mens en natuur", aldus formuleleider Nico Koppenol.

Wat is de MiniMoestuin van Moesie de MoestuinCoach?
Zien hoe worteltjes groeien? Of proeven hoe sla uit eigen tuin smaakt? Dat kan met een moestuintje in de achtertuin of op het balkon. Veel is er niet voor nodig, 1m2 grond is genoeg. Met het project van kenniscentrum De Cruydthof, verzorgd Moesie de MoestuinCoach een pakket met o.a. zaadjes en vertelt elke week via een digitale nieuwsbrief wat er gedaan moet worden aan zaaien, oogsten, water geven of verzorgen, precies afgestemd op het weer.

Wie kunnen deelnemen aan dit project?
Dit zijn scholen, kinderdagverblijven, buitenschoolse opvang, zorginstellingen, activiteitenbegeleiders, maar ook gezinnen of kinderen. Zij krijgen een pakket van de MiniMoestuin wat bestaat uit zaden, begeleiding (30 weken lang) en extra tips voor lessen. En kunnen vervolgens zelfstandig aan de slag.
Kijk op www.moestuincoach.nl voor meer informatie of om in te schrijven.

 

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

duurzaam tuinieren
Het belang van biodiversiteit in je natuurlijke tuin

Natuurlijke tuinen zijn niet alleen mooi (en mega interessant) om naar te kijken, maar zijn ook een heel belangrijk onderdeel voor het behoud van biodiversiteit. In deze blog duiken we dieper in op het belang van biodiversiteit in je natuurlijke tuin en ontdekken we hoe jouw eigen groene oase kan bijdragen aan een gezonder ecosysteem.

Lees meer...
Chic of gezellig? De Franse geranium is het allebei!

De charmante Pelargonium grandiflorum of Franse Geranium heeft grote, groene, geurige bladeren en sierlijke, trompetvormige bloemen in stijlvolle kleuren. Zet haar binnen, of vorstvrij buiten en de Franse Geranium geeft de hele zomer kleur en een gezellige sfeer aan je huiskamer, terras of balkon. Onweerstaanbaar!

 

Kleur én geur

De Franse Geranium kleurt én geurt je tegemoet. De verschillende soorten hebben bloemen die u...

Lees meer...
Gazania Splendens Jupiter: gouden middagzonnetje

De Gazania Splendens Jupiter verrast je keer op keer met haar stralende bloemen in oranje tinten. Ze is ijzersterk, bloeit maandenlang, kan goed tegen droogte en is daardoor een ideale perkplant voor in potten, bakken of de volle grond. Je zult er maanden plezier aan beleven!

 

Perkplant om mee te pronken

De Gaziana Splendens Jupiter heeft iets weg van een margriet maar dan laagblijvend, kleurig en met bijzondere tekening...

Lees meer...