Zomerbloeiers hebben regelmatig vloeibare plantenvoeding nodig

Zomerbloeiers hebben regelmatig vloeibare plantenvoeding nodig

Ja, zomerbloeiers hebben regelmatig vloeibare plantenvoeding nodig

Zomerbloeiers zijn planten die de hele zomer lang overdadig bloeien. Vaak tot diep in de herfst, als de eerste nachtvorsten een eind aan het bloemenfeest maken. Het zijn meestal eenjarige planten die van nature één groeiseizoen lang enorm rijk bloeien omdat ze dan alles op alles moeten zetten om voor nageslacht te zorgen. Maar niet alle soorten die we zomerbloemen noemen, zijn eenjarig. Er zitten allerlei soorten bij die eigenlijk meerjarig zijn, maar die onze winters niet overleven. Soorten als strobloemen (Helichrysum), begonia’s, leeuwenbekjes, het blauwe madeliefje (Felicia) en Chinese anjertjes (Dianthus chinensis), struikmargrieten (Argyranthemum) zijn zulke planten die net zo rijk bloeien als eenjarige planten. Het zijn soms tweejarige, vaak ook vaste planten of zelfs heesters die eenjarig worden gekweekt. GroenRijk heeft ze nu in rijke variatie voor het uitzoeken voor je klaar gezet. Rijker bloeiende planten zijn er niet.

De opvolgers van de bolgewassen
Meteen na de voorjaarsbloeiende bolgewassen komen de zomerbloeiers aan bod om je tuin, balkon en terras op te vrolijken. Je kunt ze in de tuingrond planten, maar de meeste doen het net zo goed in potten, bakken, schalen, kuipen enz. Met de planten waar je nu bij GroenRijk uit kunt kiezen, kun je fantastische, uitbundig bloeiende, rijke combinaties maken. In en met elke kleur die je maar wilt: van bont tot warm en vrolijk of pastellerig, zacht, dromerig en koel. Het is er allemaal. Combineer niet alleen met de bloemen, let ook op de bladvormen- en kleuren. Daar zijn ook heel mooie extra-effecten mee te bereiken. Ook met een afwisseling van omhoog groeiende en sierlijk hangende planten. Omdat er nu al kleur in de planten zit, is alles goed uit te kienen door planten al in de winkel met elkaar te combineren. Als je nog bijpassende potten of bakken nodig hebt, heeft GroenRijk die ook te kust en te keur. Leef je maar uit. Maak er deze zomer iets fantastisch van in je tuin op of je balkon. Aan de planten zal het niet liggen. Die willen wel! En kun je niet kiezen? De mensen van Groenrijk helpen je graag!

Heel mooie soorten zomerbloeiers zijn o.a.:
Lobelia’s. Ze zijn er met blauwe, maar ook met roze, lila, paarse, witte en crèmewitte bloemen en in hangende en opgaande soorten. Ook groot- en kleinbloemig. De bloemen hebben een unieke vorm met twee ‘oortjes’. Heel klassiek is de combinatie van blauwe lobelia’s met felrode geraniums (Pelargonium).
Geraniums. Eigenlijk heten ze Pelargonium. Iedereen kent ze. De twee belangrijkste groepen zijn de struikvormige geraniums (Pelargonium Zonale-groep) en de hanggeraniums (Pelargonium Peltatum-groep). Geraniums houden van zon. Hoe meer hoe liever. Er zijn vooral veel roodbloeiers, maar ook lila, roze, wit, zalm en tal van andere tinten komen allemaal voor.
Petunia’s en Calibrachoa’s. De rijk rankende Petunia’s zijn de laatste jaren enorm verbeterd. Dat begon met de veel sterkere en beter weerbestendige Surfinia’s, wat ook Petunia’s zijn. Nu zijn er ook de zeer overdadig bloeiende Mini-Petunia’s of Calibrachoa’s die zich van wat slechter weer helemaal niets meer aantrekken. Ze zijn er met allerlei bloemkleuren. Keus genoeg!

Vlijtig Liesjes (Impatiens). Nog zo’n klassieke groep zomerbloeiers. Heel bekend is dat ze het in de schaduw zo goed doen,  maar als je zorgt dat ze voldoende water krijgen kunnen ze net zo goed in de zon.
IJsbloemen of IJskruid (Dorotheanthus). Het ‘ijs’ in de naam danken ze aan glanzende kristalletjes op hun dikke blaadjes. Hun bloemen hebben allerlei prachtige pasteltinten. De bloemen openen als de zon lekker schijnt. Bij regenachtig weer blijven ze dicht.
Waaierbloem (Scaevola). Een prachtig bloeiende hanger uit Australië en het exotische Tahiti. Deze soort bloeit van mei tot oktober met rijke trossen violetblauwe bloemen aan de hangende ranken.
Sutera of Bacopa. Deze soort met zijn fijne hartvormige blaadjes bloeit ook tot in oktober met witte, blauwe of roze bloempjes. Een soort uit Zuid-Afrika met iets overhangende stengels. Geweldige bloeiers.
Maar er zijn er veel meer. Denk bijv. aan Spaanse margrieten (Osteospermum), strobloemen (Helichrysum), Sanvitalia met z’n gele bloemen, Nierembergia met witte of blauwe bloempjes, Lathyrus, Diascia, anjertjes (Dianthus), korenbloemen (Centaurus), allerlei Begonia’s, het madeliefje (Bellis) enz. enz. Te veel om op te noemen. Kom maar kijken.

TIP
Het allerbelangrijkst bij zomerbloemen is zon, altijd voldoende water (vergeet dus niet water te geven) en een keer per week plantenvoeding in het gietwater. Voedingspillen of -staafjes in de potgrond steken kan ook. Die geven maandenlang voeding aan de planten. Dan hoef jij daar niet meer aan te denken. GroenRijk heeft ze voor je.

In kort bestek
GroenRijk heeft nu zomerbloemen in een enorme variatie voor je klaar staan. Tientallen soorten. De meeste bloeien al als je ze koopt. Dat is makkelijk kiezen en combineren. Je krijgt er een zee van bloemen mee die tot in oktober doorgaat. De meeste houden van zon. Jij hoeft alleen water en voeding te geven (en zo nu en dan uitgebloeide bloemen weghalen). De rest doen ze zelf. Het gaat mooi worden in je tuin, op je terras of je balkon!

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

Sundaville, de zomer in bloemvorm!

Warmte kust een Sundaville pas echt wakker. Niet voor niets zie je deze plant vanaf april voor het eerst in je tuincentrum. Zodra de buitentemperatuur boven de 12 graden komt, begint de Sundaville uit de maagdenpalmfamilie aan het nieuwe seizoen. Heb jij een mooie plek voor deze tropische verrassing?

 

Sundaville is niet haar enige naam…

Ging er bij Sundaville niet meteen een lichtje branden? Misschien ken je haar als Man...

Lees meer...
Gewone verzorging, buitengewone beloning!

Struikmargriet klinkt Nederlands, maar de herkomst van deze plant ligt in het zonnige zuiden. De Argyranthemum frutescens, ofwel Struikmargriet, komt van de Canarische Eilanden. Met name in Tenerife, Fuerteventura en Gran Canaria ligt haar geboortegrond. Misschien brengt deze fleurige bloeier iedereen daarom al bij de eerste blik in een zomerse stemming!


Struikmargriet: explosie van schoonheid

De struikmargriet mag dan een een...

Lees meer...
De flowerpower van hoornviooltjes

Aan het kleurrijke hoornviooltje (Viola cornuta) kun je gewoon geen hekel hebben. De bloemen fleuren makkelijk een leeg plekje of hoekje op, bloeien lang door en de groene bladeren houden stand tijdens de winter. GroenRijk heeft voor jou alvast hoornviooltjes in een wandhanger geplant zodat je er thuis gelijk van kunt genieten. 


Vrolijk viooltje 

Het hoornviooltje (Viola cornuta) is in het wild te vinden in de Pyreneeën, Alpen...

Lees meer...