DIY: Maak een prachtig najaars kunstboeket

DIY: Maak een prachtig najaars kunstboeket

Heeft u onze najaarscollectie zijden bloemen al gezien? De prachtige herfstkleuren fleuren uw woning in één klap op. En u heeft met deze kunstbloemen en -takken natuurlijk de luxe dat ze niet kunnen verwelken, hoe weinig u er ook naar omkijkt. Overweeg dus eens om een najaarsboeket van kunstbloemen neer te zetten. Dat staat enorm sfeervol en zo'n boeket is heel makkelijk samen te stellen. Hoe? We helpen u stap voor stap.

De voordelen van het maken van een kunstboeket

Een boeket van kunstbloemen is anno nu niet meer van echt te onderscheiden en heeft nog vele andere grote voordelen. Zo kunt u zelfs op een donker hoekje een bos bloemen laten stralen, zullen uitgevallen blaadjes nooit rommel geven en hoeft u niet na te denken over het verversen van water. U kunt met een paar kleine toevoegingen elk seizoen van een gloednieuw boeket genieten. Haal bijvoorbeeld de oranje tinten uit de bos wanneer het kerstseizoen aanbreekt. Voeg rood en wit toe, en u heeft een gloednieuwe blikvanger staan.

STAP 1: Bepaal de kleur van uw kunstboeket

‘Allemaal leuk en aardig, maar hoe stel ik nou eigenlijk zo’n boeket samen?’, horen we u denken. Uiteraard kunnen de medewerkers van GroenRijk Berg en Terblijt u adviseren. Wilt u liever zelf creatief aan de gang? Het maken van een herfstig doe-het-zelf bloemstuk is helemaal niet moeilijk! De eerste stap is het kleurenpalet bepalen. In de herfst zijn warme en donkere tinten goed op hun plek. Denk maar eens aan de kleuren van een zonsondergang. Oranje, bruin, beige, goudgeel, koper en uiteraard groen zijn de klassieke herfstboeket kleuren.

 

STAP 2: Bloemen en takken uitzoeken 

Op onze kunstbloemen afdeling vindt u op het moment prachtige seizoensgebonden bloemen en takken met een rijke en weelderige textuur. Zoek een goede mix tussen bloemen en accenten, zoals takken en bladeren. Dahlia's, chrysanten, asters, Banksia’s en zonnebloemen zijn enkele van de belangrijkste spelers op het gebied van herfstbloemen. Breng accenten aan met behulp van eucalyptus bladeren, bessen, distels en gras. Hiermee geeft u uw boeket body.

STAP 3: Creëer diepte in uw kunstboeket

Het herfstseizoen wordt vaak geassocieerd met oogst en overvloed, wat u kunt weerspiegelen door een vol en weelderig boeket te creëren. Diepte is daarbij essentieel, aangezien dat de visuele impact aanzienlijk vergroot. Kies, waar mogelijk, bloemen en takken uit die net niet even lang zijn. Bloemen komen meer tot hun recht als hun bloemen buurman net een ander formaat heeft. Mochten de stelen van uw favoriete zijden bloemen toch precies even lang zijn, dan kunt u natuurlijk altijd met de schaar aan de slag. In die zin lijken kunstbloemen op hun echte broers en zussen.

Takken en bladeren voor in uw najaars kunstboeket

STAP 4: Schikken maar met uw zelfgekozen bloemen

Tijd om uw bos echt vorm te geven. Dit doet u om te beginnen in uw hand, net zoals bloemstylisten dat doen. Begin met een bloem van gemiddelde grootte. Houd de stengel vast en plaats de volgende er kruiselings overheen. Voor of achter maakt niet uit, zolang alle stelen maar in dezelfde diagonale draairichting wijzen. Voeg nu op dezelfde manier bloemen toe en draai het boeket af en toe een beetje. Het boeket moet er natuurlijk zowel van boven als van alle kanten uitzien. Het bloemschikken hoeft zeker niet te netjes. Hoe speelser en wilder, hoe meer herfstig de uitstraling van uw boeket wordt!

Kunstbloemen koopt u bij GroenRijk in Berg en Terblijt

Bij GroenRijk Berg en Terblijt vindt u naast een hoop prachtige bloemen ook een groot aantal knappe vazen. Uw herfstige kunstbloemen veldboeket komt dan nóg meer tot zijn recht. We helpen u graag bij het uitzoeken van de mooiste combinatie. Ook voor kunstplanten bent u bij ons aan het juiste adres. Het perfecte cadeau voor een collega, vriendin of buurvrouw zonder groene vingers! Tot snel bij GroenRijk Berg en Terblijt

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

duurzaam tuinieren
Het belang van biodiversiteit in je natuurlijke tuin

Natuurlijke tuinen zijn niet alleen mooi (en mega interessant) om naar te kijken, maar zijn ook een heel belangrijk onderdeel voor het behoud van biodiversiteit. In deze blog duiken we dieper in op het belang van biodiversiteit in je natuurlijke tuin en ontdekken we hoe jouw eigen groene oase kan bijdragen aan een gezonder ecosysteem.

Lees meer...
Chic of gezellig? De Franse geranium is het allebei!

De charmante Pelargonium grandiflorum of Franse Geranium heeft grote, groene, geurige bladeren en sierlijke, trompetvormige bloemen in stijlvolle kleuren. Zet haar binnen, of vorstvrij buiten en de Franse Geranium geeft de hele zomer kleur en een gezellige sfeer aan je huiskamer, terras of balkon. Onweerstaanbaar!

 

Kleur én geur

De Franse Geranium kleurt én geurt je tegemoet. De verschillende soorten hebben bloemen die u...

Lees meer...
Gazania Splendens Jupiter: gouden middagzonnetje

De Gazania Splendens Jupiter verrast je keer op keer met haar stralende bloemen in oranje tinten. Ze is ijzersterk, bloeit maandenlang, kan goed tegen droogte en is daardoor een ideale perkplant voor in potten, bakken of de volle grond. Je zult er maanden plezier aan beleven!

 

Perkplant om mee te pronken

De Gaziana Splendens Jupiter heeft iets weg van een margriet maar dan laagblijvend, kleurig en met bijzondere tekening...

Lees meer...