Tips voor een bloeiende moestuin in juni

Hallo daar, tuinliefhebber! Het is weer die tijd van het jaar waarin de zon hoog aan de hemel staat en de vogels vrolijk fluiten. Juni is aangebroken en dat betekent dat het tijd is om je handen vuil te maken en je moestuin naar nieuwe hoogten te tillen! Heb je wel alle moestuinbenodigdheden bij de hand? Bij Groenrijk Berg en Terblijt hebben we de ultieme moestuintips voor juni verzameld, zodat jij een groen feestje kunt vieren tussen je groenten en bloemen. Laten we erin duiken! 

OPENINGSTIJDEN

 

Ontdek welke groenten en kruiden je in juni in je moestuin kunt laten spruiten!

In juni kun je je moestuin volop laten bruisen door een scala aan groenten en kruiden te zaaien. Denk bijvoorbeeld aan heerlijke wortelen, knapperige sla, sappige tomaten en aromatische basilicum. Laat je groene vingers woelen in de aarde en zaai direct in de volle grond. Vergeet niet om voldoende water te geven en te genieten van het groeiproces van uw zaadjes tot smakelijke traktaties!

Moestuin tips | zaaien juni  | planten juni | zomergroenten | Tuincentrum Berg en Terblijt

 

De coolste tips om je groene paradijselijke moestuin te beschermen tijdens de zomerse warmte!

Wie houdt er nu niet van de zomerwarmte? We houden ervan, maar onze planten hebben soms een beetje extra liefde en zorg nodig tijdens deze warme dagen. Zorg ervoor dat je je moestuin regelmatig water geeft, vooral 's ochtends vroeg of 's avonds laat, wanneer de zon niet op zijn sterkst is. Een mulchlaag van organisch materiaal, zoals stro of houtsnippers, helpt ook om vocht vast te houden en onkruid op afstand te houden. Vergeet niet om af en toe een verfrissende sproeibeurt te geven aan je planten én jezelf. Een beetje verkoeling is altijd welkom!

Moestuin tips | zaaien juni  | planten juni | zomergroenten  | Bewatering | Tuincentrum Berg en TerblijtMoestuin tips | zaaien juni  | planten juni | zomergroenten  | Bewatering | Tuincentrum Berg en Terblijt

 

Weg met die slakken en luizenplagen in de moestuin!

Ah, de gevreesde slakken en luizen. Ze kunnen je tuinfeestje behoorlijk verpesten, maar we hebben een paar trucjes in petto om ze op afstand te houden.

Voor slakken kun je koperen tape gebruiken rondom je planten. Slakken hebben een hekel aan koper en zullen er niet overheen kruipen. Daarnaast kun je slakkenlokdozen met bier neerzetten, waar slakken op afkomen en verdrinken. Ook kun je diatomeeënaarde strooien, wat de slakken uitdroogt. Verder kun je slakkenonvriendelijke planten, zoals salie en lavendel, in je tuin zetten, aangezien slakken hier een hekel aan hebben.

Wat betreft luizen, kun je ze afschrikken met een mengsel van water en een paar druppels afwasmiddel. Spuit dit op de aangetaste planten en zie hoe de luizen verward achterblijven. Een beetje zeep doet soms wonderen!

 

De beste bloemen voor een vlinder- en bijenparadijs in je moestuin

Een tuin vol leven is een tuin vol vreugde! Om bestuivers zoals bijen en vlinders naar je moestuin te lokken, kun je wat kleurrijke bloemen planten, vaste planten zoals zonnebloemen, lavendel en dille. Deze prachtige wezens zijn dol op nectar enzullen je tuin graag bezoeken voor een feestmaal. Zorg ervoor dat je ook wat water beschikbaar stelt, bijvoorbeeld in een ondiepe schaal met wat stenen erin. Zo kunnen de bestuivers hun dorst lessen en genieten van een verfrissend drankje. Nodig ze uit voor een zoemend en fladderend festijn in je groene paradijs! Nieuwsgierig naar alle planten die vlinders en bijen aantrekken? Kom langs in ons tuincentrum en onze medewerkers adviseren je met veel plezier! Geen tijd? Dan kun je natuurlijk ook altijd even bellen of een e-mail sturen!

Vergeet je niet om af en toe gewoon even te zitten, te ontspannen en te genieten van de rust en schoonheid van je groene oase? De tuin is immers de beste plek om even tot rust te komen en je gedachten te laten ontkiemen!

 

Moestuinbenodigdheden kopen Berg en Terblijt

Bij Groenrijk Berg en Terblijt staan we klaar om je te voorzien van alle benodigde materialen voor je moestuin, advies en inspiratie voor een succesvolle moestuin in juni. Kom gerust langs in onze winkel en laat je verrassen door ons uitgebreide assortiment. Samen maken we van jouw moestuin een bruisend groen feest!

Onthoud, beste tuinier, dat een moestuin hebben meer is dan alleen zaaien en oogsten. Het is een avontuur vol groei, verwondering en heerlijke smaken. Dus grabbel in de aarde, dans met de bijen en laat je groene dromen tot bloei komen. Juni staat voor de deur en jouw moestuin wacht op jou. 

KOM LANGS!

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

duurzaam tuinieren
Het belang van biodiversiteit in je natuurlijke tuin

Natuurlijke tuinen zijn niet alleen mooi (en mega interessant) om naar te kijken, maar zijn ook een heel belangrijk onderdeel voor het behoud van biodiversiteit. In deze blog duiken we dieper in op het belang van biodiversiteit in je natuurlijke tuin en ontdekken we hoe jouw eigen groene oase kan bijdragen aan een gezonder ecosysteem.

Lees meer...
Chic of gezellig? De Franse geranium is het allebei!

De charmante Pelargonium grandiflorum of Franse Geranium heeft grote, groene, geurige bladeren en sierlijke, trompetvormige bloemen in stijlvolle kleuren. Zet haar binnen, of vorstvrij buiten en de Franse Geranium geeft de hele zomer kleur en een gezellige sfeer aan je huiskamer, terras of balkon. Onweerstaanbaar!

 

Kleur én geur

De Franse Geranium kleurt én geurt je tegemoet. De verschillende soorten hebben bloemen die u...

Lees meer...
Gazania Splendens Jupiter: gouden middagzonnetje

De Gazania Splendens Jupiter verrast je keer op keer met haar stralende bloemen in oranje tinten. Ze is ijzersterk, bloeit maandenlang, kan goed tegen droogte en is daardoor een ideale perkplant voor in potten, bakken of de volle grond. Je zult er maanden plezier aan beleven!

 

Perkplant om mee te pronken

De Gaziana Splendens Jupiter heeft iets weg van een margriet maar dan laagblijvend, kleurig en met bijzondere tekening...

Lees meer...