Salvia Salgoon: langbloeikampioen!

Salvia Salgoon: langbloeikampioen!

Lange stelen, hartvormige bladeren en veel kleurrijke bloemen: Van Salvia Salgoon geniet je een hele zomer lang. GroenRijk heeft voor jou een geweldige combinatie van drie nieuwe soorten in deze serie voor je samengesteld. 

 

Zonnige zomerbloeier

Salvia is een enorme plantenfamilie van bijna 1000 soorten. De sierplant Salvia Salgoon is een prachtige gekweekte soort met donkere, lange stelen en licht behaarde, hartvormige bladeren. Maar het opvallendste zijn de vele, beetje exotisch ogende bloemen met diepe kleuren. De Salvia’s zijn goed vertakt, waardoor je een lekker gevulde plant hebt. En het mooiste: ze blijven maar doorgaan met uitbundig bloeien. Van juni tot in oktober, of de eerste nachtvorst. Zet ze in een sierpot op je terras, of in een zonnige border.

 

Kleurige combinatie

In 2022 kwamen er verschillende nieuwe soorten binnen de Salvia Salgoon-serie op de markt, waarvan GroenRijk er drie in deze opvallende mix heeft opgenomen. Ze hebben een gelijkmatige, snelle groei en worden circa 45 tot 50 cm hoog én breed. De bloemen trekken lekker veel vlinders en bijen aan en vallen op door expressieve kleuren boven de wat meer donkere stelen en bladeren. Elke variëteit heeft zijn eigen opvallende kleur en is vernoemd naar een beroemd meer: Zo heeft Salvia Salgoon 'Lake Titicaca' een lila bloemkleur, valt 'Lake Baikal' op door de vele blauwe bloemen, en schittert 'Lake Garda' met kersenroze bloempjes en bruinrode kelkbladeren.

 

Zorgeloze zomer

Je hebt weinig omkijken naar Salvia Salgoon. Met deze tips geniet je zeker een zomer lang van de prachtige bloemen:

  • De planten houden van een plekje in de zon en in neutrale, goed doorlatende grond.
  • Salvia heeft niet veel water nodig en kan zelfs prima tegen droge periodes. Geef vooral planten in pot niet te veel water.
  • De Salvia Salgoon is matig winterhard. Je kunt planten in de border proberen te beschermen tegen vorst met mulch of stro. Potplanten laat je overwinteren op een vorstvrije plek.
  • Haal afgestorven en lelijke delen na de winter weg.

 

Instant ontspanning

Wist je dat de naam Salvia stamt van het Latijnse woord ‘salvere’ wat ‘genezen’ of ‘redden’ betekent? Het verwijst naar de geneeskrachtige eigenschappen van de plant. Dat slaat zeker op de Salgoon-serie. Als je alleen al naar haar kijkt, voel je je al beter!

 

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

duurzaam tuinieren
Het belang van biodiversiteit in je natuurlijke tuin

Natuurlijke tuinen zijn niet alleen mooi (en mega interessant) om naar te kijken, maar zijn ook een heel belangrijk onderdeel voor het behoud van biodiversiteit. In deze blog duiken we dieper in op het belang van biodiversiteit in je natuurlijke tuin en ontdekken we hoe jouw eigen groene oase kan bijdragen aan een gezonder ecosysteem.

Lees meer...
Chic of gezellig? De Franse geranium is het allebei!

De charmante Pelargonium grandiflorum of Franse Geranium heeft grote, groene, geurige bladeren en sierlijke, trompetvormige bloemen in stijlvolle kleuren. Zet haar binnen, of vorstvrij buiten en de Franse Geranium geeft de hele zomer kleur en een gezellige sfeer aan je huiskamer, terras of balkon. Onweerstaanbaar!

 

Kleur én geur

De Franse Geranium kleurt én geurt je tegemoet. De verschillende soorten hebben bloemen die u...

Lees meer...
Gazania Splendens Jupiter: gouden middagzonnetje

De Gazania Splendens Jupiter verrast je keer op keer met haar stralende bloemen in oranje tinten. Ze is ijzersterk, bloeit maandenlang, kan goed tegen droogte en is daardoor een ideale perkplant voor in potten, bakken of de volle grond. Je zult er maanden plezier aan beleven!

 

Perkplant om mee te pronken

De Gaziana Splendens Jupiter heeft iets weg van een margriet maar dan laagblijvend, kleurig en met bijzondere tekening...

Lees meer...