Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

De nederlandse naam is Zilveresdoorn, familie van de Aceraceae. De bladeren zijn lichtgroen. De volwassen hoogte van deze grote boom is ca. 2000 cm. Verdraagt een temperatuur tot -25 gr. C. Heeft een decoratieve vorm. Is matig verkrijgbaar.
Geschikt voor een niet te droge plaats.
Voor aanplant langs rivieren en laaggelegen gebieden met een wisselende grondwaterstand Houdt van een vochthoudende, doorlatende bodem die slechts heel kort onder mag lopen. Daarnaast is er een voorkeur voor grond met een vrij neutrale zuurgraad (pH = 6.0 - 7.5). Verlangt een plekje in de volle zon, maar bij voorkeur gedeeltelijk uit de middagzon. Bijvoorbeeld in gefilterd licht van andere planten. Deze plant is in haar jonge jaren eenvoudig met allerlei vaste planten te combineren. Later alleen nog maar met 'bosrand' en 'bosplanten'.

Ben je op zoek naar Acer saccharinum? De Acer saccharinum is ook wel bekend als Zilveresdoorn. Deze Aceraceae heeft een maximale hoogtevan ongeveer 2000 centimeter. Wil je meer informatie ontvangen of tips over deze Acer saccharinum? Je bent van harte welkom in ons tuincentrum. Belangrijk om te weten: niet alle planten in deze groenencyclopedie zijn (op elk moment) in ons tuincentrum verkrijgbaar.

  • Nederlandse naam: Zilveresdoorn Wetenschappelijke naam: Acer saccharinum Type plant: Boom
  • Geslacht: Acer Familie: Aceraceae Bladkleur: Groen
  • Veelkleurig blad: Nee Vochtigheid: Vochthoudend Zon / schaduw: Lichte schaduw / zon
  • Wintergroen: Nee Zuurgraad grond: Zwak zuur tot neutraal Hoogte in CM: 2000
  • Giftig: Nee