Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

De nederlandse naam is Schijnhazelaar, familie van de Hamamelidaceae. De bloemkleur is lichtgeel en de bloeitijd is van ca. april. De bladeren zijn dofgroen. De volwassen hoogte van deze middelgrote heester is ca. 400 cm. Verdraagt een temperatuur tot -15 gr. C. Heeft een opvallende bloeiwijze. Is matig verkrijgbaar.
Geschikt voor een koele, beschutte plaats.
Bijvoorbeeld voor stedelijk openbaar groen (parken) en bostuinen. Deze plant wenst een matig voedselrijke, vochthoudende tot vochtige, 'gemiddelde' bodem. Dus niet te zware of te lichte grond en een vrij neutrale zuurgraad (pH = 6 - 8). Verlangt een licht beschaduwd plekje. Kan bij nachtvorst in april-mei schade oplopen. Deze plant is in haar jonge jaren eenvoudig met allerlei vaste planten te combineren. Later alleen nog maar met 'bosrand' en 'bosplanten'.

Ben je op zoek naar Corylopsis sinensis? De Corylopsis sinensis is ook wel bekend als Schijnhazelaar. Deze Hamamelidaceae heeft een maximale hoogtevan ongeveer 400 centimeter. Wil je meer informatie ontvangen of tips over deze Corylopsis sinensis? Je bent van harte welkom in ons tuincentrum. Belangrijk om te weten: niet alle planten in deze groenencyclopedie zijn (op elk moment) in ons tuincentrum verkrijgbaar.

  • Nederlandse naam: Schijnhazelaar Wetenschappelijke naam: Corylopsis sinensis Type plant: Heester
  • Geslacht: Corylopsis Familie: Hamamelidaceae Bloemkleur: Geel
  • Bladkleur: Groen Veelkleurig blad: Nee Bloeitijd: April
  • Vochtigheid: Vochthoudend-vochtig Zon / schaduw: Lichte schaduw / zon Wintergroen: Nee
  • Zuurgraad grond: Zwak zuur tot licht basisch Hoogte in CM: 400 Giftig: Nee