Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

De nederlandse naam is Pampasgras, familie van de Poaceae. De bloemkleur is wit en de bloeitijd is van ca. september tot en met oktober. De bladeren zijn goudbont en ongeveer 35 cm. hoog. De volwassen hoogte van deze vaste plant is ca. 70 cm. Verdraagt een temperatuur tot -15 gr. C. De geadviseerde plantafstand is 100 cm. (1 st. per m2.) Is goed verkrijgbaar.
Solitairplant.
Deze plant heeft een opvallende vorm welke gezichtsbepalend en sfeerbepalend kan zijn voor de tuin. Daardoor soms wat lastig te combineren. Verlangt een warme, zonnige plek en een vochthoudende bodem die af en toe droog mag zijn. De plant kan flink woekeren. Het is een opvallende plant, die ook als solitair te gebruiken is.

Ben je op zoek naar Cortaderia selloana 'Splendid Star'? De Cortaderia selloana 'Splendid Star' is ook wel bekend als Pampasgras. Deze Poaceae heeft een maximale hoogtevan ongeveer 70 centimeter. Wil je meer informatie ontvangen of tips over deze Cortaderia selloana 'Splendid Star'? Je bent van harte welkom in ons tuincentrum. Belangrijk om te weten: niet alle planten in deze groenencyclopedie zijn (op elk moment) in ons tuincentrum verkrijgbaar.

  • Nederlandse naam: Pampasgras Wetenschappelijke naam: Cortaderia selloana 'Splendid Star' Type plant: Vaste plant
  • Geslacht: Cortaderia Familie: Poaceae Bloemkleur: Wit
  • Bladkleur: Gemengd Veelkleurig blad: Nee Bloeitijd: September, Oktober
  • Vochtigheid: Droog-vochthoudend Zon / schaduw: Zon Wintergroen: Nee
  • Hoogte in CM: 70 Giftig: Nee