Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

De nederlandse naam is Ierse heide, familie van de Ericaceae. De bloemkleur is violetrood en de bloeitijd is van ca. juli tot en met oktober. De bladeren zijn groen en ongeveer 10 cm. hoog. De volwassen hoogte van deze vaste plant is ca. 25 cm. Verdraagt een temperatuur tot -10 gr. C. en blijft de gehele winter groen. De geadviseerde plantafstand is 30 cm. (8-11 st. per m2.) Is matig verkrijgbaar.
Plant voor een open ruimte.
Deze plant is zeer geschikt voor 'de tuin op het zuiden'. Verlangt een zonnige plek op niet te arme grond. Deze plant heeft in de winter bescherming nodig tegen overvloedige regen en sneeuw. In de zomer moet u ervoor waken dat ze niet uitdroogt. Groeit bodembedekkend en laat zich goed combineren met andere planten.

Ben je op zoek naar Daboecia x scotica 'William Buchanan'? De Daboecia x scotica 'William Buchanan' is ook wel bekend als Ierse heide. Deze Ericaceae heeft een maximale hoogtevan ongeveer 25 centimeter. Wil je meer informatie ontvangen of tips over deze Daboecia x scotica 'William Buchanan'? Je bent van harte welkom in ons tuincentrum. Belangrijk om te weten: niet alle planten in deze groenencyclopedie zijn (op elk moment) in ons tuincentrum verkrijgbaar.

  • Nederlandse naam: Ierse heide Wetenschappelijke naam: Daboecia x scotica 'William Buchanan' Type plant: Vaste plant
  • Geslacht: Daboecia Familie: Ericaceae Bloemkleur: Paars, Rood
  • Bladkleur: Groen Veelkleurig blad: Nee Bloeitijd: Juli, Augustus, September, Oktober
  • Vochtigheid: Droog-vochthoudend Zon / schaduw: Zon Wintergroen: Ja
  • Hoogte in CM: 25 Giftig: Nee