Mix en match met vaste planten

Mix en match met vaste planten

Vind je het fijn om planten neer te zetten die ieder jaar terugkomen? Dan heeft GroenRijk een ideale en duurzame mix waarmee jouw balkon of tuin er in de zonnige maanden telkens perfect uit ziet!

 

Te koop en te mix

De meeste van deze vaste planten zijn zonaanbidders die ook wat halfschaduw aan kunnen: 

  • Gaura lindheimeri 'Geyser' 
    De bloemen van deze compacte prachtkaarssoort dansen als vlinders. Hij kan goed tegen droogte, wordt rond 50 tot 60 cm hoog en bloeit van juni tot in oktober. Kies voor de roze 'Geyser Pink' of de smetteloos witte 'Geyser White'.
  • Lavandula angustifoli
    Deze lavendel die tot 50 cm hoog wordt, is een absolute tuinklassieker. De bloemenaren bloeien van juni tot augustus in wit, paars of blauw en geuren heerlijk. Lavendel is wintergroen. 
  • Salvia microphylla
    De witte bloemen met contrasterende randen van deze salviasoort lijken op lippen. Kies bijvoorbeeld de 'Pink Lips' met roze mondjes, of de 'Hotlips' die rode lippenstift op lijkt te hebben. De ranke takjes bloeien van juni tot in oktober en worden 60 tot 100 cm hoog.
  • Eupatorium purpureum 'Ruby' 
    De schermbloemen van de Eupatorium purpureum 'Ruby' zijn purperkleurig. Deze variant van leverkruid bloeit al vroeg van juli tot en met september met een hoogte van maximaal 75 cm.
  • Verbascum
    Verbascum of koningskaars draagt een toorts vol bloemen. Hij doet het goed op arme grond en haalt een hoogte van 100 cm. Er zijn paarse, witte, gele of oranje variëteiten. 
  • Achillea millifolium
    Van juni tot september bloeien de schermen vol bloemetjes van deze duizenbladsoort. Door de maximale hoogte van 60 cm past deze plant goed in borders. Je kunt kiezen uit veel kleuren zoals rood, wit, roze, oranje of geel.
  • Dianthus barbatus
    Deze variant van duizendschoon vormt dichte schermen vol gerafelde bloemen in wit, roze, rood, paars of meerkleurig en bloeit van juni tot in augustus. Ze wordt maximaal 50 cm hoog. 
  • Astilbe
    De roze, rode of witte pluimen van de Astilbe geven kleur aan de wat schaduwrijke plekken. De  laagste soorten zijn 40 cm hoog, de hoogste halen makkelijke een meter. De bloei is tussen juni en augustus.
  • Verbena rigida 'Santos'
    Deze ijzerhard soort heeft compacte aren van maximaal 40 cm en brengt je kleurig van de zomer naar de herfst tussen juli en oktober. 

Aan jou de keus welke planten je mee naar huis neemt!

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

De flowerpower van hoornviooltjes

Aan het kleurrijke hoornviooltje (Viola cornuta) kun je gewoon geen hekel hebben. De bloemen fleuren makkelijk een leeg plekje of hoekje op, bloeien lang door en de groene bladeren houden stand tijdens de winter. GroenRijk heeft voor jou alvast hoornviooltjes in een wandhanger geplant zodat je er thuis gelijk van kunt genieten. 


Vrolijk viooltje 

Het hoornviooltje (Viola cornuta) is in het wild te vinden in de Pyreneeën, Alpen...

Lees meer...
Steengoede plantenmix 

Wil jij graag makkelijke planten die het op veel plekken goed doen en vaak ook nog wintergroen zijn? Dan heeft GroenRijk een geweldige vaste plantenmix voor je die prachtig staat in je border én in een rotstuin of stapelmuur.

 

  • Erysimum linifolium 'Bowles Mauve' is een steenraket of muurbloem die bloeit van mei tot en met september met lilapaarse bloemen en lange grijsgroene bladeren. Deze groenblijver wordt 50 tot 60 cm hoo...
Lees meer...
Verse overvloed met de Italiaanse kruiden

Met verse kruiden wordt je keukenkunst gegarandeerd verfijnder. GroenRijk verkoopt een Italiaanse mix van rozemarijn, salie, tijm en lavendel die een geraffineerde smaak geven aan gerechten. Bovendien staan de plantjes mooi in potten in de keuken of op een eigen plek in de tuin.

 

Mediterrane smaakmakers

Met wat verse rozemarijn, tijm, salie en lavendel in je gerechten wordt je in een handomdraai een keukenmaestro. Deze k...

Lees meer...