Garden Girls struikheide: drie nieuwe vriendinnen

Garden Girls struikheide: drie nieuwe vriendinnen

De Garden Girls blijven heel lang jong. De bloemen van deze struikheide (Calluna vulgaris) blijven namelijk in de knop en komen niet uit. Daardoor bloeit deze soort veel langer dan de gewone struikheide. GroenRijk verkoopt drie kleuren in een pot. Dat geeft gelijk veel kleur.

 

Lange bloei

De Garden Girls bloeien tussen juli en november en kunnen goed tegen vorst. Afhankelijk van de soort worden de planten rond de 50 centimeter hoog. Het grote voordeel van deze struikheidesoort is dat ze, in een poging om toch nog bestoven te worden, langer bloeit. De planten maken daardoor geen zaden aan, maar worden gekweekt uit stekken. Er zijn al vele soorten en kleuren van deze lange bloeiers. Met een Garden Girls trio in pot geniet je helemaal van veel variatie! Deze prachtige struikheide bloeit lange tijd met drie kleuren zoals paars, roze en zilverwit! 

 

Altijd samen

Het  Garden Girls trio is samen opgegroeid in een pot. Haal ze niet uit elkaar, maar geef ze samen een plekje in de volle grond of in een pot op je terras of balkon. De planten bloeien minimaal acht weken en vaak nog wel langer. Net zoals bij andere heidesoorten maak je het jouw Garden Girls helemaal naar de zin met een plekje in de zon of halfschaduw en wat zure grond. Vul een ruim plantgat met een mengsel van tuinturf en aarde. Of, nog makkelijker, kies voor kant- en- klare heidegrond van GroenRijk. De Garden Girls passen mooi bij andere zuurminnende planten zoals rododendron, magnolia of hortensia. 

 

Zo blijven de Garden Girls vrolijk

Dit plantentrio doet niet gauw moeilijk. De Garden Girls voelen zich optimaal met de volgende verzorgingstips:
•    Zorg dat grond waterdoorlatend is zodat de wortels niet rotten.
•    Als je de Garden Girls in een pot zet, zorg dan voor afvoergaten en voeg hydrokorrels toe.
•    Let er op dat de kluit nooit helemaal droog is.
•    Maak je niet druk over strenge vorst. De Garden Girls doorstaan dit prima.
•    In maart snoei je de takken tot een derde van de plant terug. Er moet nog wel wat groen loof overblijven.
•    Geef na de snoei wat koemest. 

 

Naar de knoppen?

Sommige foutjes brengen geluk. Zo is de knopheide toevallig ontstaan door een speling van de natuur. De kwekers van Garden Girls ontdekten deze mutatie en vonden de plant met deze eigenschappen geweldig om mee verder te kweken! 

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

Gewone verzorging, buitengewone beloning!

Struikmargriet klinkt Nederlands, maar de herkomst van deze plant ligt in het zonnige zuiden. De Argyranthemum frutescens, ofwel Struikmargriet, komt van de Canarische Eilanden. Met name in Tenerife, Fuerteventura en Gran Canaria ligt haar geboortegrond. Misschien brengt deze fleurige bloeier iedereen daarom al bij de eerste blik in een zomerse stemming!


Struikmargriet: explosie van schoonheid

De struikmargriet mag dan een een...

Lees meer...
De flowerpower van hoornviooltjes

Aan het kleurrijke hoornviooltje (Viola cornuta) kun je gewoon geen hekel hebben. De bloemen fleuren makkelijk een leeg plekje of hoekje op, bloeien lang door en de groene bladeren houden stand tijdens de winter. GroenRijk heeft voor jou alvast hoornviooltjes in een wandhanger geplant zodat je er thuis gelijk van kunt genieten. 


Vrolijk viooltje 

Het hoornviooltje (Viola cornuta) is in het wild te vinden in de Pyreneeën, Alpen...

Lees meer...
Steengoede plantenmix 

Wil jij graag makkelijke planten die het op veel plekken goed doen en vaak ook nog wintergroen zijn? Dan heeft GroenRijk een geweldige vaste plantenmix voor je die prachtig staat in je border én in een rotstuin of stapelmuur.

 

  • Erysimum linifolium 'Bowles Mauve' is een steenraket of muurbloem die bloeit van mei tot en met september met lilapaarse bloemen en lange grijsgroene bladeren. Deze groenblijver wordt 50 tot 60 cm hoo...
Lees meer...