DIY: Maak een prachtig najaars kunstboeket

DIY: Maak een prachtig najaars kunstboeket

Heeft u onze najaarscollectie zijden bloemen al gezien? De prachtige herfstkleuren fleuren uw woning in één klap op. En u heeft met deze kunstbloemen en -takken natuurlijk de luxe dat ze niet kunnen verwelken, hoe weinig u er ook naar omkijkt. Overweeg dus eens om een najaarsboeket van kunstbloemen neer te zetten. Dat staat enorm sfeervol en zo'n boeket is heel makkelijk samen te stellen. Hoe? We helpen u stap voor stap.

De voordelen van het maken van een kunstboeket

Een boeket van kunstbloemen is anno nu niet meer van echt te onderscheiden en heeft nog vele andere grote voordelen. Zo kunt u zelfs op een donker hoekje een bos bloemen laten stralen, zullen uitgevallen blaadjes nooit rommel geven en hoeft u niet na te denken over het verversen van water. U kunt met een paar kleine toevoegingen elk seizoen van een gloednieuw boeket genieten. Haal bijvoorbeeld de oranje tinten uit de bos wanneer het kerstseizoen aanbreekt. Voeg rood en wit toe, en u heeft een gloednieuwe blikvanger staan.

STAP 1: Bepaal de kleur van uw kunstboeket

‘Allemaal leuk en aardig, maar hoe stel ik nou eigenlijk zo’n boeket samen?’, horen we u denken. Uiteraard kunnen de medewerkers van GroenRijk Berg en Terblijt u adviseren. Wilt u liever zelf creatief aan de gang? Het maken van een herfstig doe-het-zelf bloemstuk is helemaal niet moeilijk! De eerste stap is het kleurenpalet bepalen. In de herfst zijn warme en donkere tinten goed op hun plek. Denk maar eens aan de kleuren van een zonsondergang. Oranje, bruin, beige, goudgeel, koper en uiteraard groen zijn de klassieke herfstboeket kleuren.

 

STAP 2: Bloemen en takken uitzoeken 

Op onze kunstbloemen afdeling vindt u op het moment prachtige seizoensgebonden bloemen en takken met een rijke en weelderige textuur. Zoek een goede mix tussen bloemen en accenten, zoals takken en bladeren. Dahlia's, chrysanten, asters, Banksia’s en zonnebloemen zijn enkele van de belangrijkste spelers op het gebied van herfstbloemen. Breng accenten aan met behulp van eucalyptus bladeren, bessen, distels en gras. Hiermee geeft u uw boeket body.

STAP 3: Creëer diepte in uw kunstboeket

Het herfstseizoen wordt vaak geassocieerd met oogst en overvloed, wat u kunt weerspiegelen door een vol en weelderig boeket te creëren. Diepte is daarbij essentieel, aangezien dat de visuele impact aanzienlijk vergroot. Kies, waar mogelijk, bloemen en takken uit die net niet even lang zijn. Bloemen komen meer tot hun recht als hun bloemen buurman net een ander formaat heeft. Mochten de stelen van uw favoriete zijden bloemen toch precies even lang zijn, dan kunt u natuurlijk altijd met de schaar aan de slag. In die zin lijken kunstbloemen op hun echte broers en zussen.

Takken en bladeren voor in uw najaars kunstboeket

STAP 4: Schikken maar met uw zelfgekozen bloemen

Tijd om uw bos echt vorm te geven. Dit doet u om te beginnen in uw hand, net zoals bloemstylisten dat doen. Begin met een bloem van gemiddelde grootte. Houd de stengel vast en plaats de volgende er kruiselings overheen. Voor of achter maakt niet uit, zolang alle stelen maar in dezelfde diagonale draairichting wijzen. Voeg nu op dezelfde manier bloemen toe en draai het boeket af en toe een beetje. Het boeket moet er natuurlijk zowel van boven als van alle kanten uitzien. Het bloemschikken hoeft zeker niet te netjes. Hoe speelser en wilder, hoe meer herfstig de uitstraling van uw boeket wordt!

Kunstbloemen koopt u bij GroenRijk in Berg en Terblijt

Bij GroenRijk Berg en Terblijt vindt u naast een hoop prachtige bloemen ook een groot aantal knappe vazen. Uw herfstige kunstbloemen veldboeket komt dan nóg meer tot zijn recht. We helpen u graag bij het uitzoeken van de mooiste combinatie. Ook voor kunstplanten bent u bij ons aan het juiste adres. Het perfecte cadeau voor een collega, vriendin of buurvrouw zonder groene vingers! Tot snel bij GroenRijk Berg en Terblijt

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

Beste Folder Awards 2024 gewonnen!

Mooi nieuws! Tijdens de consumentenverkiezing 'Beste Folder Awards 2024' in Amersfoort op dinsdag 21 mei jl. hebben we opnieuw de felbegeerde Beste Folder Awards gewonnen! Zowel de papieren als de online folder van GroenRijk zijn bekroond als beste folders in de categorie bouwmarkt, tuin & dier. Het juryrapport prees de papieren folder als ‘duidelijk leesbaar en overzichtelijk’ en de digitale folder vanwege de ‘prachtige opmaak’.
 
De Beste Fold...

Lees meer...
Struikroos, krachtig bloeiend en geurend

Rosa Tantau Premium is een collectie van unieke rozensoorten die vooral opvallen door een veelheid aan grote, dichtgevulde, sierlijke bloemen die lang doorbloeien en vaak ook nog heerlijk geuren!

 

Op het hoogste niveau

Glanzend donkergroen blad, een mooie, bossige groeiwijze en opvallend veel grote en dichtgevulde bloemen: dat is de Rosa Tantau. Deze bijzondere rozen zijn gekweekt door de wereldberoemde teler Rosen Tanta...

Lees meer...
Portulaca in hangpot: een waterval aan zomerse kleuren

De dikke, vetplantachtige blaadjes en rozetvormige bloemetjes van de Portulaca fleuren je tuin, balkon of terras een zomer lang helemaal op. Ze hebben een heerlijke geur, zijn er in vele vrolijke kleuren en maken eindeloos nieuwe bloemen aan. 

 

Feestelijke aankleding 

De eenjarige Portulaca grandiflora, ook wel portulac of postelijn genoemd, komt van oorsprong veel voor in warme Zuid-Amerikaanse streken. Tegenw...

Lees meer...