Zeven groene cadeautips voor Sinterklaas

Zeven groene cadeautips voor Sinterklaas

Ook al zijn de meeste tuincentra al helemaal uitgedost in Kerst sferen, eerst vieren we natuurlijk nog Sinterklaas! Om je te helpen met leuke cadeau ideeën voor de tuinder(s) zetten we de zeven leukste groene cadeautips voor je op een rijtje, je hoeft er alleen nog maar een mooi gedicht bij te verzinnen!

1. Sfeervol vurig cadeau voor Sinterklaas

Vuur in de donkere dagen, het brengt sfeer en gezelligheid zowel binnen als buiten. Voor binnen kun je kiezen uit prachtige geurkaarsen met glitters of in rustieke kleuren van merken als Bolsius of Spaas. Wat te denken van originele theelichthoudertjes in originele vorm zoals dieren, huisjes of zelfs een ijsje of donut. Liever op de klassieke toer, wat dacht je van drijvende waxinelichtjes in een mooie schaal.

Voor buiten kun je denken aan een stoere Zweedse fakkel, die past in elke stijl tuin of buitenruimte. Een vuurkorf met of zonder deksel, of een handzame buitenbrander, deze kun je veilig op de tuintafel zetten en geeft de tuin ook ‘s winters een stijlvolle uitstraling!

2.Feestverlichting voor binnen & buiten

Op onze kerstafdeling kun je natuurlijk ook prima shoppen voor Sinterklaas cadeautjes, zeker als je eraan denkt een leuke snoer met lampjes cadeau te doen! Voor binnen en buiten is er de leukste verlichting te krijgen! Klassieke lampjes voor achter het raam, op batterijen, of met een stekker. Voor buiten zijn er snoeren met lampionnen, buisverlichting, verlichte (kerst) figuren of LED lampjes in de vorm van gloeilampen. Kies voor LED lampjes met een timer, zodat je cadeau ook nog eens duurzaam is en weinig kost in verbruik.

3. Een trendy kamerplant op 5 December

Het is hartstikke hip om je interieur om te toveren tot een heuse jungle! We hebben allemaal behoefte aan een groene, relaxte woonruimte, zeker als het buiten guur, donker en koud is! Er is een keur aan opties voor elk niveau groene vingers, of het gebrek eraan! Of je nu gaat voor een hippe cactus of vetplant, de evergreen Monstera, exotische Bromelia of bananenplant. Of liever een hip pannenkoekplantje (Pilea peperomioides), een kokedama of een air plant zoals de Tillandsia, een leuk cadeautje, want van kamerplanten kun je er nooit genoeg hebben.

4.Het ideale Tuingereedschap voor een echte tuinder 

Als je samenwoont met-, of een tuinder kent, hoor je ze mopperen als ze weer eens misgrijpen in de schuur of garage. Misschien is dat het moment, dat je denkt, dat is een goed idee voor Sinterklaas. Dus hier een friendly reminder! Koop voor je tuin fanaat dat ene stuk gereedschap dat kapot, uitgeleend of versleten is. Hoog tijd voor een gloednieuwe snoeischaar, uitklapbare tuin ladder of hagelnieuwe schoffel. Doe en bollensteker cadeau en als extraatje, een zakje bollen. Daar heb je tenslotte in het voorjaar, zelf ook nog wat aan!

 5. Een fleurige gevulde tuin pot van de Sint

Iedereen die ook tijdens de donkere dagen wil genieten van groen en kleur in de tuin, op het terras of op het balkon, zal blij zijn met een fleurige pot of bak met winterharde tuinplanten.  Bijvoorbeeld klimop, hulst, een mini conifeer of het zilverstruikje. Combineer al dat groen met een bloeiende kerstroos, skimmia, winterviolen, of de rode of roze bessen van de parelbes of bergthee en je hebt een fleurig cadeau van de Goedheiligman. 

6. Sinterklaas cadeautjes voor  huisdieren

De meeste tuinliefhebbers zijn ook echte dierenvrienden, geen beter cadeau dus dan iets om de geliefde viervoeter, vis, kanarie of hamster mee te vertroetelen. In ons tuincentrum vind je een uitgebreide afdeling met dierbenodigdheden. Tal van verzorgingsproducten, speeltjes, krabpalen, snacks en mooie manden en kussens. Ook voor dieren in de tuin kun je bij ons terecht, wat te denken van nestkasten, egelhuisjes of insectenhotels in verschillende maten.

Sinterklaas cadeaus voor tuinders in de dop

7. Leuke Sint cadeautjes voor tuinders in de dop

Voor de kleintjes is er een keur aan kindertuingereedschap, van vrolijke gieters en plantenspuiten, tot kweeksetjes en kastjes, waarmee ze nu al hun eigen lekkere en gezonde kiemgroente kunnen zaaien in de vensterbank. Ze kunnen er tenslotte niet vroeg genoeg beginnen. Kleine natuurvrienden zijn vaak ook dolblij met een insectenset voorzien van een speciaal vergrootglas en potje, waarmee ze de insecten in de tuin kunnen bestuderen.

De leukste Sinterklaas cadeaus vind je bij GroenRijk Berg en Terblijt

Als je als Sint nu weer moet bedenken, wat je dit jaar gaat schenken, kom dan  vooral langs in ons tuincentrum in Berg en Terblijt! We hebben leuke cadeaus voor binnen en buiten op onze uitgebreide woon en tuin afdeling! Heb je hulp nodig, vraag het gerust aan onze “hulp Sinten” ze kijken graag met je mee om ervoor te zorgen dat je een origineel cadeautje hebt, 5 december! 

 


 

.

 

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

duurzaam tuinieren
Het belang van biodiversiteit in je natuurlijke tuin

Natuurlijke tuinen zijn niet alleen mooi (en mega interessant) om naar te kijken, maar zijn ook een heel belangrijk onderdeel voor het behoud van biodiversiteit. In deze blog duiken we dieper in op het belang van biodiversiteit in je natuurlijke tuin en ontdekken we hoe jouw eigen groene oase kan bijdragen aan een gezonder ecosysteem.

Lees meer...
Chic of gezellig? De Franse geranium is het allebei!

De charmante Pelargonium grandiflorum of Franse Geranium heeft grote, groene, geurige bladeren en sierlijke, trompetvormige bloemen in stijlvolle kleuren. Zet haar binnen, of vorstvrij buiten en de Franse Geranium geeft de hele zomer kleur en een gezellige sfeer aan je huiskamer, terras of balkon. Onweerstaanbaar!

 

Kleur én geur

De Franse Geranium kleurt én geurt je tegemoet. De verschillende soorten hebben bloemen die u...

Lees meer...
Gazania Splendens Jupiter: gouden middagzonnetje

De Gazania Splendens Jupiter verrast je keer op keer met haar stralende bloemen in oranje tinten. Ze is ijzersterk, bloeit maandenlang, kan goed tegen droogte en is daardoor een ideale perkplant voor in potten, bakken of de volle grond. Je zult er maanden plezier aan beleven!

 

Perkplant om mee te pronken

De Gaziana Splendens Jupiter heeft iets weg van een margriet maar dan laagblijvend, kleurig en met bijzondere tekening...

Lees meer...