Tips voor een bloeiende moestuin in juni

Hallo daar, tuinliefhebber! Het is weer die tijd van het jaar waarin de zon hoog aan de hemel staat en de vogels vrolijk fluiten. Juni is aangebroken en dat betekent dat het tijd is om je handen vuil te maken en je moestuin naar nieuwe hoogten te tillen! Heb je wel alle moestuinbenodigdheden bij de hand? Bij Groenrijk Berg en Terblijt hebben we de ultieme moestuintips voor juni verzameld, zodat jij een groen feestje kunt vieren tussen je groenten en bloemen. Laten we erin duiken! 

OPENINGSTIJDEN

 

Ontdek welke groenten en kruiden je in juni in je moestuin kunt laten spruiten!

In juni kun je je moestuin volop laten bruisen door een scala aan groenten en kruiden te zaaien. Denk bijvoorbeeld aan heerlijke wortelen, knapperige sla, sappige tomaten en aromatische basilicum. Laat je groene vingers woelen in de aarde en zaai direct in de volle grond. Vergeet niet om voldoende water te geven en te genieten van het groeiproces van uw zaadjes tot smakelijke traktaties!

Moestuin tips | zaaien juni  | planten juni | zomergroenten | Tuincentrum Berg en Terblijt

 

De coolste tips om je groene paradijselijke moestuin te beschermen tijdens de zomerse warmte!

Wie houdt er nu niet van de zomerwarmte? We houden ervan, maar onze planten hebben soms een beetje extra liefde en zorg nodig tijdens deze warme dagen. Zorg ervoor dat je je moestuin regelmatig water geeft, vooral 's ochtends vroeg of 's avonds laat, wanneer de zon niet op zijn sterkst is. Een mulchlaag van organisch materiaal, zoals stro of houtsnippers, helpt ook om vocht vast te houden en onkruid op afstand te houden. Vergeet niet om af en toe een verfrissende sproeibeurt te geven aan je planten én jezelf. Een beetje verkoeling is altijd welkom!

Moestuin tips | zaaien juni  | planten juni | zomergroenten  | Bewatering | Tuincentrum Berg en TerblijtMoestuin tips | zaaien juni  | planten juni | zomergroenten  | Bewatering | Tuincentrum Berg en Terblijt

 

Weg met die slakken en luizenplagen in de moestuin!

Ah, de gevreesde slakken en luizen. Ze kunnen je tuinfeestje behoorlijk verpesten, maar we hebben een paar trucjes in petto om ze op afstand te houden.

Voor slakken kun je koperen tape gebruiken rondom je planten. Slakken hebben een hekel aan koper en zullen er niet overheen kruipen. Daarnaast kun je slakkenlokdozen met bier neerzetten, waar slakken op afkomen en verdrinken. Ook kun je diatomeeënaarde strooien, wat de slakken uitdroogt. Verder kun je slakkenonvriendelijke planten, zoals salie en lavendel, in je tuin zetten, aangezien slakken hier een hekel aan hebben.

Wat betreft luizen, kun je ze afschrikken met een mengsel van water en een paar druppels afwasmiddel. Spuit dit op de aangetaste planten en zie hoe de luizen verward achterblijven. Een beetje zeep doet soms wonderen!

 

De beste bloemen voor een vlinder- en bijenparadijs in je moestuin

Een tuin vol leven is een tuin vol vreugde! Om bestuivers zoals bijen en vlinders naar je moestuin te lokken, kun je wat kleurrijke bloemen planten, vaste planten zoals zonnebloemen, lavendel en dille. Deze prachtige wezens zijn dol op nectar enzullen je tuin graag bezoeken voor een feestmaal. Zorg ervoor dat je ook wat water beschikbaar stelt, bijvoorbeeld in een ondiepe schaal met wat stenen erin. Zo kunnen de bestuivers hun dorst lessen en genieten van een verfrissend drankje. Nodig ze uit voor een zoemend en fladderend festijn in je groene paradijs! Nieuwsgierig naar alle planten die vlinders en bijen aantrekken? Kom langs in ons tuincentrum en onze medewerkers adviseren je met veel plezier! Geen tijd? Dan kun je natuurlijk ook altijd even bellen of een e-mail sturen!

Vergeet je niet om af en toe gewoon even te zitten, te ontspannen en te genieten van de rust en schoonheid van je groene oase? De tuin is immers de beste plek om even tot rust te komen en je gedachten te laten ontkiemen!

 

Moestuinbenodigdheden kopen Berg en Terblijt

Bij Groenrijk Berg en Terblijt staan we klaar om je te voorzien van alle benodigde materialen voor je moestuin, advies en inspiratie voor een succesvolle moestuin in juni. Kom gerust langs in onze winkel en laat je verrassen door ons uitgebreide assortiment. Samen maken we van jouw moestuin een bruisend groen feest!

Onthoud, beste tuinier, dat een moestuin hebben meer is dan alleen zaaien en oogsten. Het is een avontuur vol groei, verwondering en heerlijke smaken. Dus grabbel in de aarde, dans met de bijen en laat je groene dromen tot bloei komen. Juni staat voor de deur en jouw moestuin wacht op jou. 

KOM LANGS!

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

Vogelvoerhanger: Help vogels in de winter

Merels, meesjes, mussen en roodborstjes kunnen je hulp goed gebruiken in de winter. Zoeken naar voedsel kost veel energie en in de koude wintermaanden kan het voor vogels moeilijk zijn om voldoende voedsel te vinden. Gelukkig kunnen we hen een handje helpen door ze bij te voeren. Verder hebben we nog meer tips om in de herfst én in de winter van je vogelrijke tuin te genieten!

Pinda’s

Pinda's moeten een hoog oliegehalte hebben. Hoe m...

Lees meer...
Helleborus niger 'Christmas Carol'

Tijdens de donkere dagen schitteren de liefelijke witte bloemen van de Helleborus niger 'Christmas Carol'. De plant blijft compact met frisse groene blaadjes en veel bloemknoppen. Bij GroenRijk staat deze winterse sfeermaker nu voor je klaar.

 

Licht in de duisternis

In het seizoen waarin weinig planten bloeien, pakt de Helleborus juist het podium. Daarom is dit dan ook een populaire plantensoort. De eerste soorten, zoa...

Lees meer...
Winterheide: Erica darleyensis

Erica darleyensis kan bijna alles aan. Na een strenge winter komt hij weer mals en groen onder de sneeuw vandaan en in een tropische zomer blijft hij fier overeind. De Erica darleyensis van GroenRijk bloeit vrijwel de hele winter tot en met het vroege voorjaar. Qua grondsoort is Erica – in tegenstelling tot zijn familieleden – nauwelijks kieskeurig. Kortom: de robuuste bodembedekker die tegen een stootje kan.

 

Erica: meisje, pla...

Lees meer...