Voeding en verzorging

We willen graag genieten van onze kamerplanten in huis, maar doen dat vooral als onze kamerplanten er fris, sterk en gezond uitzien. Natuurlijk is het belangrijk om de juiste hoeveelheid water te geven aan uw kamerplanten, maar meststoffen bieden extra hulp om ze vitaal te houden. 

Waarom voeding geven?

U wilt een sterke en gezonde plant? Voeding helpt  wortels te versterken en geeft de bladeren een frisse, groene kleur. Een goede verzorging begint natuurlijk bij het water geven, de juiste standplaats en eens in de zoveel tijd verse potgrond, maar waarom dan nog voeding geven? 

  • Voeding: Kamerplanten krijgen vaak niet de hoeveelheid voeding die ze in de natuur zouden krijgen, dus het toevoegen van meststoffen kan helpen om te zorgen dat ze de juiste hoeveelheid voedingsstoffen krijgen om gezond te blijven.
  • Groei: Meststoffen kunnen helpen bij het stimuleren van de groei van kamerplanten, zodat ze groter en groener worden.
  • Bloei: Sommige meststoffen bevatten specifieke voedingsstoffen die nodig zijn om bloemen te laten groeien, dus het toevoegen van deze meststoffen kan helpen om de bloei van de plant te stimuleren.
  • Balans: Binnenhuisplanten zijn vaak gevoelig voor een onbalans van voedingsstoffen, dus het toevoegen van meststoffen kan helpen om een gezonde balans te behouden.
  • Vervanging van voedingsstoffen: Binnenhuisplanten verliezen voedingsstoffen via hun bladeren, zodat het toevoegen van meststoffen kan helpen om deze voedingsstoffen te vervangen.
  • Onderhoud: Meststoffen kunnen helpen om de planten gezond en sterk te houden en kan bijdragen aan een langere levensduur van de planten.

Houd wel in gedachten dat het toevoegen van meststoffen niet de enige manier is om uw kamerplanten gezond te houden, het is belangrijk om de juiste verzorging te geven zoals goed water geven, de juiste hoeveelheid licht, en de juiste temperatuur. Bekijk hier de video van Pokon met vier tips hoe u uw kamerplanten het beste kunt verzorgen. 

Met ons uitgebreide assortiment voeding voor kamerplanten, kunt u er zeker van zijn dat uw groen er prachtig uitziet. Wij helpen u graag bij het maken van de juiste keuze voor in huis. Graag tot ziens in ons GroenRijk tuincentrum in Berg & Terblijt.  

Bekijk meer productgroepen in de categorie Kamerplanten