Vijverplanten

De beste tijd om vijverplanten te planten is mei - juni. Het aanbod van de waterplanten is dan groot en het water goed op temperatuur. Moeras- en oeverplanten staan vaak langs de rand van de vijver en hebben geen invloed op de waterhuishouding. Daarentegen zijn zuurstofplanten wel belangrijk, zij zuiveren het water en zorgen voor voldoende zuurstof.

Zuurstof producerende vijverplanten 

De strijd van iedere vijver houder is die van het gevecht tegen de algen. Een van de meest effectieve manieren om een vijver schoon en algenvrij te houden is het planten van zuurstof producerende planten. Deze planten nemen het voedsel op waar algen van leven. Geen voedsel = geen algen! 

Kleurrijke oeverplanten voor rondom de vijver

Oeverplanten kleden een vijver pas echt aan. Kleurrijke bloemen met elegante bladeren mogen eigenlijk niet ontbreken rondom de vijver in je tuin. Oeverplanten helpen het water van je vijver helder te houden en trekken sierlijke dieren aan, zoals Waterjuffers en libellen. De randen van de vijver worden bovendien gecamoufleerd.

Moerasplanten op de oever van de vijver

Moerasplanten zijn er in een enorme variatie kleuren, vormen en afmetingen, dit zorgt ervoor dat je met moerasplanten je vijver echt sfeervol kunt maken. Moerasplanten zorgen ook voor zuurstof in het water en zijn dus van grote waarde voor het natuurlijke evenwicht in de vijver.

 

 

Bekijk meer productgroepen in de categorie Vijvers